Καθαρισμός του στομίου εισαγωγής αέρα και του φίλτρου στην υβριδική μπαταρία

 


Μία σημαντική λεπτομέρεια για την μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα είναι η καθαριότητα  του αεραγωγού που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα. Γι αυτό το λόγο καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται ο κατάλληλος έλεγχος/καθαριότητα του αεραγωγού.Στο Yaris Cross ο αεραγωγός βρίσκεται στην αριστερή μεριά του πίσω καθίσματος (πίσω απο τον οδηγό).

Εάν στην οθόνη πληροφοριών εμφανιστεί το μήνυμα «Maintenance Required for Traction Battery Cooling Parts See Owner’s Manual» τότε πρέπει να καθαρίσετε τον συγκεκριμένο αεραγωγό.

ΠΡΟΣΟΧΗ η καθαριότητα του πρέπει να γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρική σκούπα και όχι με κάποιον άλλον τρόπο που θα προωθήσει την σκόνη/σκουπίδια προς τα μέσα(π.χ πιστόλι αέρα).

Εάν το μήνυμα εξακολουθεί να εμφανίζεται γιατί τα υλικά που έχουν φράξει τον αεραγωγό δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν με την ηλεκτρική σκούπα τότε χρειάζεται αφαίρεση του αεραγωγού και πιο σχολαστικό καθάρισμα.

Περισσότερες οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο χρήστη (link) της υβριδικής έκδοσης στην σελίδα 469 Καθαρισμός του στομίου εισαγωγής αέρα και του φίλτρου στην υβριδική μπαταρία (μπαταρία κίνησης).